Lang, kort, wat en waarvoor. Testosteron info!

steroiden met lange en korte esters: wat is het verschil tussen test, test en test.

Wij krijgen geregeld vragen wat het verschil is tussen de verschillende testosteron soorten (acetaat, enanthaat, proprionaat, blends).
Het is goed hier wat meer van te weten bij het opstellen van een kuurschema.
In een notendop: bulken op lange esters, cutten op korte esters. Blend (bv sustanon) voor het sterkste effect.

De werking:

Het is de langzame vrijgave van het hydrofobe testosterone ester uit het olie-achtige depot dat zorgt dat veresterde steroiden langer werken.
In principe; hoe langer de ester en hoe langer de halfwaarde tijd, hoe langzamer de test in het lichaam komt. Bijvoorbeeld test enanthaat heeft een langere werking dan test proprionaat. Puur testosteron heeft een halfwaarde tijd van 4-24 uur. Proprionaat circa 4.5 dag en enanthaat 7-10 dagen.
Ervaren gebruikers zullen weten dat de korte esters wat ‘scherper’ zijn; je voelt vrij snel na het zetten de werking. Je moet uiteraard ook vaker zetten om het test niveau constant te houden. De piek concentratie in het bloed is veel hoger dan bij lange esters.
De bijwerkingen kunnen ook heel anders uitvallen bij verschillende test soorten.
Er is een belangrijk verschil in eigenschappen tussen de test soorten: lange esters zijn meer anabolisch dan korte esters.
Dit betekent dat bijvoorbeeld 200 mg enanthaat een lagere totale anabolische werking heeft dan 200 mg proprionaat.
Technisch is het dus goedkoper om voor de langere esters te gaan.
Een ander belangrijk punt is dat testosteron’s aromatisering naar estrogeen samenhangt met een effect op groei hormoon in het lichaam. Wel maken lange esters test meer estrogeen dan korte, maar ze zijn dus meer anabolisch dan korte esters.
De langere esters kunnen wat meer een opgeblazen effect hebben doordat het meer vocht vasthoudt. Dit is een goede reden om bij het cutten te wisselen naar een andere test.

Tip!

Een tip van Genlabs om het maximale uit je kuur te halen is het combineren van verschillende test soorten; sustanon bijvoorbeeld.
Door de verschillende test soorten tegelijkertijd krijg je het best van beide. Dit product is populair om deze reden.

Geef een reactie